Mijn levenspad

 
 

Mijn levensverhaal begint in een klein boerderijtje in Brabant, maar al snel verplaatst mijn jeugd zich naar de Veluwe waar ik liefdevol opgroei samen met mijn ouders en twee zussen. Als kind zit ik graag aan tafel tussen volwassenen, luisterend naar hun grote verhalen. Ook stel ik overal vragen bij. Die eigenschappen zorgen ervoor dat ik al jaren met plezier werk als journalist en schrijver van verhalen over levenslessen, de zorg, voeding en spiritualiteit.

Zoekend naar meer bezinning en verdieping in mijn werk, volgde ik de antroposofische opleiding tot biografisch coach en mindfulness trainer. De inzichten die ik daar opdoe, zet ik in bij mijn werk als coach. Levenslessen, groot, intens en soms juist klein en zacht; ik neem ze mee in mijn werk. Hierin streef ik een oordeelsvrije aanpak na. 

Ik leid een dynamisch leven met mijn lief en drie kinderen, de coaching, het freelancen en mijn diabetes type 1. Daarin zoek ik altijd naar de balans tussen in- en ontspanning. ‘De draad kan niet altijd gespannen zijn’, zei mijn oma altijd. Hierbij luister ik naar mijn intuïtieve stem, die niet luid en dynamisch is, eerder verstilt. Maar die het vaak bij het rechte eind heeft.

Ervaring & opleiding


Dana coacht mensen die op zoek zijn naar wat hen drijft in het leven. Methodiek die zij daarbij inzet is biografiek en mindfulness.


Ruim twintig jaar ervaring in de journalistiek met schrijven, interviews en reportages maken. Voor o.a. Dagblad Trouw, Skipr, Diabc, De Medisch Specialist en JeugdenCo. Daarvoor bij NOS en Vara.


Opleidingen:

Havo Groevenbeek, Ermelo

School voor Journalistiek, Utrecht

New Paltz College, New York

Instituut voor Biografiek, Driebergen

Mindfulnesstrainer, SeeTrue, Amsterdam


Lid van de  Beroepsorganisatie voor Biografiewerk